Lakáskiadás Adózása Kalkulátor – 2019

Számítsa ki a magánszemélyként hosszú távú lakáskiadás utáni adófizetési kötelezettségét a különböző költségszámítási módszerekkel!

Figyelem! Az alábbi kalkulátor a 2019. január 1-től érvénybe lépő szabályok szerint számol. Ha a jelenleg érvényes és 2018. december 31-ig érvényben maradó szabályok szerint szeretné számítani adókötelezettségét, kattintson ide: Lakáskiadás Adózása Kalkulátor – 2018

A kalkulátor szempontjából a változás 2018-hoz képest, hogy a bérlő felé áthárított havi rezsi költség 2019. január 1-től nem számít a bérbeadó bevételébe.

A kalkulátor használata

A ‘Lakáskiadás havi adatai‘ és az ‘Ingatlan adatai – Értékcsökkenés számításához‘ mezőkben adhatja meg a kívánt értékeket, az ‘Eredmények‘ mező alatt pedig azonnal frissülnek a számítás eredményei:


Háttér:

Költségszámítási módszerek:

  • Tételes költségelszámolás: a felmerült költségeket tételesen elszámoljuk az év során, és jövedelmünket a bevételekből levont tényleges költségek alapján határozzuk meg.
  • 10%-os költséghányad: alkalmazása esetén a ténylegesen felmerült költségek nagyságától függetlenül a bevétel 10%-át tekintjük költségnek a jövedelem kiszámításakor.

Feltételezések a kalkulátorban:

  • A kalkulátor a személyi jövedelemadó kötelezettséget számítja, egyéb, illetve helyi adókkal nem számol. Helyi adók kérdésében a területileg illetékes önkormányzatnál érdeklődjön.
  • A bérbeadó magánszemély, és nem választott áfa fizetési kötelezettséget a bérbeadásra
  • A bérbeadó jogosult az ingatlan értékcsökkenésének elszámolására
  • A bérlő a bérleti szerződés alapján fizeti a közös költséget és fogyasztás alapján téríti a rezsit, a mérőórák a bérbeadó nevén vannak (A 2019. január 1-től érvényes szabályok szerint ebben az esetben az áthárított rezsi és közös költség nem számít a bérbeadó bevételébe.)
Segítségre van szüksége a hosszú távú bérbeadás adózási szabályaiban és teendőiben?
ingyenes prémium lakáskiadás adózás borító

A Lakáskiadás adózása magánszemélyeknek – Prémium kiadás 74 oldalon keresztül teljes körű útmutatást nyújt Önnek! A kiadványok a 2018-as és 2019-es szabályokat is tartalmazzák.

További információ a kiadványokról
Legyen Öné az Ingyenes bemutató kiadás!

Adja meg adatait, és a kiadványt azonnal küldjük e-mailben:

Az Általános szerződési feltételek itt elérhetőek.